Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky. V kastrůlku na lžíci oleje necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme hlívu a orestujeme. Kuřecí stehna osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáčku, vsypeme orestovanou hlívu, podlijeme šálkem vroucí vody a pečeme při teplotě 180 - 190° asi hodinu a čtvrt. Měkké kuře vyjmeme, do výpeku vlijeme záklechtku z mouky a kuřecího vývaru (nebo vody) a povaříme. Můžeme dochutit kouskem bujónu. Vrátíme zpět kuřecí stehna, prohřejeme a podáváme s rýží přelité houbovou omáčkou.
Tip: Můžeme použít jakékoliv hříbky nebo žampióny.
Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech
patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich
kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři
připravíte...
zobrazit článek